Psykologmottagning

 

Psykoterapi, Kris, Trauma, Stödsamtal, Stresshantering, Parsamtal, Familjerådgivning, Handledning, Ledarskapsutveckling, Hypnos, Mindfulness, Digitala samtal, Digital psykoterpapi


Susanne Kihlström

leg psykolog, leg psykoterapeut

Specialist i klinisk psykologi

 

Mottagningen ligger i city

Tegnergatan 15

Stockholm

T-bana Rådmansgatan

Tel: 070 285 24 00

 

Styvföräldrar

Att vara styvförälder innebär speciella förutsättningar, förväntningar och krav som kan kännas diffusa och svåra att leva upp till. Styvföräldern kan uppleva sig bara ha skyldigheter men inga rättigheter. Det kan upplevas som att det saknas riktlinjer för vad som förväntas. Ibland handlar det om att hitta sin plats inom familjen, känna sig lyssnad på och tagen på allvar. Varken barnet eller styvföräldern har inledningsvis valt varandra och får lära sig acceptera att kanske också leva med nya styvsyskon/barn. Situationen kan innebära en omställning som kan ta tid och ansträngningar att få att fungera.

 

När familjer flyttar samman kan många svårigheter uppstå och med professionellt stöd kan du som styvförälder tillsammans med din partner eller själv få hjälp att finna lösningar och bygga ett gemensamt förhållningssätt som stödjer den nya familjesituationen.

 

Mottagningen samarbetar med

 

Susanne Kihlström, leg psykolog, leg psykoterapeut, Specialist i klinisk psykologi

 

Tegnergatan 15, Stockholm | Tel: 070 285 24 00 | E-post: susanne.kihlstrom@psykologmottagning.se

 

Copyright © 2020 Psykologmottagning.se All Rights Reserved.